Mondkapje verplicht in Antonius Ziekenhuis en Windesheim

FLEVOLAND • Vr 2 oktober 2020 | 14:43 • Vrijdag 2 oktober 2020 | 14:43

Patiënten en bezoekers van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord en in Sneek zijn vanaf maandag verplicht een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor Hogeschool Windesheim in Almere.

Medewerkers van het ziekenhuis moeten sinds vandaag al een mondkapje op. De Antonius Zorggroep neemt de maatregelen na het dringend advies van de overheid om in de publieke binnenruimten een mondkapje voor te doen. Het gaat om een niet-medisch mondkapje zoals dat ook in het openbaar vervoer verplicht is. De verplichting geldt niet voor kinderen tot en met 13 jaar.

Binnen de ziekenhuizen gelden daarnaast nog steeds de overige coronamaatregelen. Zo worden afspraken zoveel mogelijk vervangen door een telefonisch consult. Ook wordt men verzocht zo veel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen.

Bij Windesheim is het besluit vrijdag genomen. De mondkapjesplicht geldt alleen voor de openbare ruimten in het gebouw, dus niet in de klas of tijdens de sportles. "We beseffen dat de maatregel om mondkapjes te dragen opnieuw veel vraagt van onze studenten en medewerkers, maar de gezondheid van onze studenten en medewerkers gaat voor alles", schrijft de school op zijn website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel