Zorggroep Oude en Nieuwe Land tevreden over eigen testlocatie

EMMELOORD • Di 6 oktober 2020 | 14:22 • Dinsdag 6 oktober 2020 | 14:22

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is tevreden over het gebruik van de eigen coronatestlocatie in Emmeloord. Sinds vorige week wordt eigen zorgpersoneel met klachten gerelateerd aan het coronavirus, gratis getest. Dat gebeurt allemaal in de fietsenstalling van zorglocatie Talma Hof.

"Deze testlocatie is echt bedoeld om de zorgcontinuïteit te waarborgen", legt projectleider Berry Schaake uit. "We focussen ons in eerste instantie op onze zorgmedewerkers hier. Daarnaast zijn we aan het bekijken of we kunnen uitbreiden naar de medewerkers die op andere locaties werken."

Voor het personeel is de testlocatie een uitkomst en een geruststelling. "Heel fijn, het is heel belangrijk dat er getest wordt. Mooi dat de zorggroep dat voor ons regelt", vertelt een zorgmedewerker. "Ik kom veel bij de mensen thuis en dan is het belangrijk dat als je klachten hebt, je meteen getest kunt worden."

Het is nog niet bekend of de zorggroep ook mensen gaat testen die niet voor het bedrijf werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel