Havenaren balen van uitstel groot onderhoud

ALMERE • Vr 9 oktober 2020 | 16:56 • Vrijdag 9 oktober 2020 | 16:56

Inwoners van Almere Haven hebben geen goed woord over voor het voornemen om groot onderhoud in hun buurt uit te stellen. Het college van burgemeester en wethouders wil acht miljoen euro bezuinigen op het beheer en het onderhoud in de stad. Om dat te realiseren stelt het college onder meer voor om het onderhoud in de wijken Marken en Hoven in Almere Haven uit te stellen.

Volgens buurtbewoner Tjalling Zijlstra die al 40 jaar in Almere Haven woont, is het niet de eerste keer dat de gemeente het groot onderhoud in zijn buurt uitstelt. In zijn wijk De Marken moet van alles worden aangepakt zoals grondverzakkingen, oude bestrating, boomwortels en het riool is ook aan vervanging toe. Andere buurtgenoten bevestigen los van elkaar dat de gemeente al jaren groot onderhoud belooft maar het elke keer uitstelt.

Burgemeester en wethouders moeten fors bezuinigen, omdat de gemeente een tekort heeft van 85.5 miljoen euro. Een groot deel daarvan is ontstaan door de oplopende kosten van de jeugdhulp en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bezuinigen op die twee posten levert op de korte termijn niet veel op. Daarom moet er elders gesneden worden, zoals dus op beheer en onderhoud. Volgens wethouder Julius Lindenbergh van financiën is dat onvermijdelijk.

De gemeenteraad praat de komende weken over de begroting. Dan zal duidelijk worden of het uitstel van groot onderhoud in de Almere Haven echt doorgaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel