Kraggenburgers bieden dorpsgenoten een luisterend oor

KRAGGENBURG • Di 13 oktober 2020 | 22:08 • Dinsdag 13 oktober 2020 | 22:08

De speciale beldienst van de Werkgroep Omzien in Kraggenburg blijkt een schot in de roos voor alleenstaanden in het dorp. Zo'n 30 alleenstaande inwoners van Kraggenburg maken inmiddels gebruik van de telefonische service. Vrijwilligers van Omzien bieden een luisterend oor en omdat de hulp van dorpsgenoten komt is de drempel laag voor de alleenstaanden.

De vrijwilligers bieden dorpsgenoten al zo'n vier jaar hulp aan in en om het huis, zoals tuinonderhoud of een ritje naar het ziekenhuis. Toen de intelligente lockdown werd afgekondigd, heeft Omzien gebeld met alle alleenstaanden 70-plussers in het dorp. Dertig van hen hebben nu geregeld telefonisch contact om eenzaamheid te voorkomen of om klusjes door te geven.

Voorzitter Jules Overmars verwacht dat het aantal gebruikers toeneemt:"Omdat er nieuwe coronamaatregelen zijn afgekondigd en de donkere dagen eraan komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel