OM: werkstraf en boete voor verspreider plasseksvideo Paay

LELYSTAD • Do 15 oktober 2020 | 12:27 • Donderdag 15 oktober 2020 | 12:27

Tegen een 47-jarige Lelystedeling die verdacht wordt van het verspreiden van een plasseksfilmpje van Patricia Paay zijn donderdag een werkstraf van 80 uur en een geldboete van 200 euro geëist. Samen met een verdachte uit Beverwijk staat de man terecht in de rechtbank in Haarlem.

De Lelystedeling en zijn medeverdachte wezen een schikkingsvoorstel van het OM eerder af in de zaak om het beruchte filmpje. De Lelystedeling weigerde een werkstraf van 40 uur en het betalen van een boete van 1000 euro omdat hij bang is dat een strafblad hem zijn baan kost. De zaak zou eigenlijk in mei al voor de rechter komen, maar dat ging toen niet door vanwege de coronacrisis.

Tegen de rechter zeiden de verdachten dat ze dachten dat ze het filmpje deelden in besloten groepen. Dat gelooft de officier van justitie niet. Hij sprak van een verregaande inbreuk op de privacy en volgens hem is Paay in een "virtueel moeras" verzand, omdat het moeilijk is om de vele kopieën op internet te wissen.

De zangeres won eerder een civiele rechtszaak tegen de Lelystedeling, de medeverdachte en GeenStijl. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de twee mannen aan Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel