Bijna overal toch koopavond, maar dan tot 20.00 uur

FLEVOLAND • Vr 16 oktober 2020 | 6:34 • Vrijdag 16 oktober 2020 | 6:34

Veel winkels in Flevoland zijn de komende weken toch open tijdens koopavond. Wel gaan de winkels uiterlijk om 20.00 uur dicht. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. Alleen in Almere Stad gaat de koopavond bij een deel van de winkels niet door.

Het kabinet maakte dinsdag bekend dat er vanwege de nieuwe coronamaatregelen geen koopavonden meer gehouden mogen worden. Dat zorgt bij veel winkeliers voor verwarring, want tegelijkertijd zei de minister-president dat winkels uiterlijk om 20.00 uur dicht moeten zijn, uitgezonderd supermarkten. Koopavonden zouden dus wel door kunnen gaan, maar niet tot de gebruikelijke 21.00 uur. De winkels gaan nu om 20.00 uur dicht.

Handhavers
In veel gemeenten is er dan ook voor gekozen om die sluitingstijd aan te houden. In Lelystad, Dronten, Emmeloord, Urk en Zeewolde gaat koopavond op deze manier door, zeggen gemeentewoordvoerders en ondernemersverenigingen. In Zeewolde gaan tijdens de koopavond handhavers de straat op om te controleren of inwoners van het dorp en winkeliers zich aan de afspraak houden.

Volgens een persbericht van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) heeft deze de leden opgeroepen om ook op de donderdagse koopavond om 18.00 uur dicht te gaan. Maar volgens de belangenorganisatie van retailers, INretail, blijven er wel degelijk supermarkten en andere winkels open tot 20.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel