Toeristenbelasting in 2022 niet naar toerisme

ALMERE • Za 17 oktober 2020 | 14:38 • Zaterdag 17 oktober 2020 | 14:38

Gemeente Almere komt terug op de afspraak om jaarlijks een deel van de toeristenbelasting terug te geven aan de sector. Normaal gesproken vloeit eenderde van de opbrengst naar de toeristische sector terug en tweederde gaat naar de kas waar algemene middelen uit betaald worden. Maar het stadsbestuur wil in 2022 alle belasting aan algemene middelen besteden.

De gemeente verwacht dat jaar hogere inkomsten uit de toeristenbelasting, omdat er meer toeristen naar Almere komen door de Floriade. "Dit rechtvaardigt in onze ogen de beslissing om in 2022 eenmalig een deel van de opbrengsten van de toeristenbelasting niet te investeren in de sector", aldus de gemeente in de programmabegroting.

De toeristenbelasting werd op 1 mei van dit jaar ingevoerd. De gemeente verwachtte dat het jaarlijks 1,4 miljoen euro zou opleveren. Dat geld zou onder meer geïnvesteerd worden in het stimuleren van toerisme en het onderhoud van fietspaden. Maar door de coronacrisis is de opbrengst onzeker. Het Rijk heeft overigens al een gedeelte van die tegenvallende inkomsten gecompenseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel