"Islamitische begraafplaats alléén voor Almeerse moslims"

ALMERE • Ma 19 oktober 2020 | 19:37 • Maandag 19 oktober 2020 | 19:37

Er is geen ruimte meer voor moslims van buiten Almere op de islamitische begraafplaats Raza Ul Mawa in de Almeerse Kruidenwijk. Dat zegt beheerder Ali Karamatali.

Sinds de corona-uitbraak is er vanuit het hele land veel vraag naar een graf op de begraafplaats. Volgens Karamatali zijn de afgelopen maanden ruim 400 moslims begraven. Veel moslims willen het liefst in het land van herkomst begraven worden, maar dat was dit jaar vanwege de coronacrisis niet altijd mogelijk. Zo waren de grenzen van landen als Marokko afgesloten.

Nabestaanden die een alternatief zoeken, komen dan vaak terecht bij Raza Ul Mawa in Almere. Dat is één van de weinige begraafplaatsen voor moslims in Nederland. Maar volgens Karamattil raakt de begraafplaats langzaam vol en krijgen moslims uit Almere voorrang bij het reserveren van een graf. Hij zegt elke dag telefoontjes te krijgen, maar maakt alleen nog in bepaalde gevallen uitzonderingen. Te denken valt aan iemand wiens partner al in Almere is begraven.

Karamatali heeft voor de zomer een verzoek bij de gemeente Almere ingediend om uit te kunnen breiden. Het verzoek wordt nog in behandeling genomen. Hij verwacht voor het einde van dit jaar antwoord te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel