Glazen schermen houden 'leugenbankje' niet uit de wind

URK • Di 20 oktober 2020 | 6:42 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 6:42

Niet alle gebruikers van het nieuwe leugenbankje in de haven van Urk zijn even tevreden. De traditionele ontmoetingsplek voor Urker mannen zou te veel op de wind staan.

De ontmoetingsplek is nu onderdeel van het nieuwe gebouw Havenpoort, waarin naast toiletten en douches ook Tourist Info Urk is gevestigd. Het oude leugenbankje moest wijken voor dat pand.

De Urkers kunnen nu gebruikmaken van vier bankjes en glazen schermen zouden bescherming moeten bieden tegen de wind. Maar volgens Jacob Kapitein werkt dat niet. "We zaten eerst op het oosten en nu op het zuiden. De wind komt meestal uit het zuiden."

Corona vaak gespreksonderwerp
Desondanks maken de Urker mannen inmiddels goed gebruik van het nieuwe leugenbankje. Volgens Kapitein komen er per week zo'n 80 mannen naar de plek. Ze gaan er zitten of komen voorbij en praten met elkaar over 'de dagelijkse gang van zaken'. Zo is corona een gespreksonderwerp dat nu veel voorbijkomt.

Binnenkort komt ook het oude bord terug boven het leugenbankje. De plaquette met de tekst 'De Havenpoort, instituut voor levenswijsheden' verwijst naar de gesprekken die op het leugenbankje worden gevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel