Kamervragen gesteld over Milo (13) die erfbelasting moet betalen

FLEVOLAND • Ma 19 oktober 2020 | 23:52 • Maandag 19 oktober 2020 | 23:52

Tweede Kamerleden Daniel Koerhuis en Helma Lodders hebben Kamervragen gesteld over de Almeerse Milo (13) die binnenkort wees wordt en dan 45.000 euro erfbelasting moet betalen. De Kamerleden willen bereiken dat hij in zijn ouderlijk huis kan blijven wonen.

De vader van Milo is overleden en zijn moeder Linda Elstrodt (49) heeft uitgezaaide borstkanker en nog maar kort te leven. Op het moment dat Linda overlijdt, erft Milo het huis. Daar zal hij zo'n twintig procent belasting over moeten afdragen, wat neerkomt op 45.000 euro. Dat geld heeft het gezin niet.

Oplossing
Kamerleden Koerhuis en Lodders willen onder andere weten hoe vaak minderjarige wezen een erfenis krijgen. Ook zijn ze benieuwd of er geen andere mogelijkheden zijn om in deze situatie tot een oplossing te komen. Tot slot vragen ze aan de staatsecretaris van Financiën en de minister van Binnenlandse Zaken of ze bereid zijn om de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Voor Milo is er inmiddels een oplossing, omdat een vriendin van het gezin een crowdfunding startte. Daar is al meer dan 55.000 euro mee ingezameld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel