Nieuwe GGD-teststraat morgen in gebruik

LELYSTAD • Di 20 oktober 2020 | 17:27 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 17:27

De GGD Flevoland opent woensdag in het stadshart van Lelystad een nieuwe coronateststraat. Die komt in de plaats van de huidige locatie op bedrijventerrein Gildenhof.

De centrale ligging, extra ruimte en verwarmde plek zijn de grote voordelen van de nieuwe teststraat, die in een grote tent naast de BCC-elektronicawinkel en vlak bij het station is neergezet.
De straat is zeven dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open.

Aanvankelijk zijn er binnen de tent twee straten beschikbaar. Als de capaciteit nodig is en het ministerie er groen licht voor geeft, kan de capaciteit worden verdubbeld naar vier lijnen met 135 personen per testlijn per dag.

Het is volgens Sven van der Burg van de GGD een misverstand dat de teststraat alleen is bedoeld voor Lelystedelingen of anderen die er met de fiets willen komen. De locatie wordt nog steeds bepaald aan de hand van de beschikbare capaciteit in de teststraten. Wie zich telefonisch bij de GGD meldt, krijgt dan te horen waar plek is. Dat kan in Lelystad of elders in Flevoland zijn, maar ook omgekeerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel