GGD opent binnenkort nieuwe testlocatie in centrum van Lelystad

LELYSTAD • Do 8 oktober 2020 | 17:06 • Donderdag 8 oktober 2020 | 17:06

De GGD Flevoland opent naar verwachting op 21 oktober een nieuwe coronateststraat in het centrum van Lelystad. Die komt op het evenemententerrein, vlak bij het station. Op dat moment gaat de testlocatie aan de Schroefstraat in Lelystad dicht, daar werd tot nu toe gebruik van gemaakt.

Op de nieuwe locatie is straks meer capaciteit dan nu het geval is. Er komen vier in plaats van twee testlijnen.

De teststraat komt in dezelfde soort tent zoals die nu ook in Almere Stad te vinden is. De testlocatie is geschikt voor automobilisten, maar ook voor fietsers en mensen op een scootmobiel. En ook lopend kun je gebruik maken van de faciliteiten.

Volgens de GGD is de nieuwe locatie nodig om voorbereid te zijn op de koude wintermaanden. Op de nieuwe plek in het centrum zal het een stuk behaaglijker zijn voor de GGD-medewerkers, daar is namelijk verwarming mogelijk. In de oude brandweerkazerne aan de Schroefstraat ontbrak het daar aan. Ook was verdere uitbreiding van testmogelijkheden op die plek niet mogelijk.

Vanaf half oktober kunnen dagelijks zo'n 250 mensen zich op de nieuwe locatie in Lelystad laten checken op het coronavirus. Op dit moment ligt de dagelijkse maximumcapaciteit in Flevoland op zo'n 800 testen. Dat kan nog verder uitgebreid worden met extra testlijnen in Almere, maar daarvoor moet de GGD Flevoland nog akkoord krijgen van minister De Jonge.

Verschillende instanties hebben overigens eigen testmogelijkheden geregeld, zoals Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Zorggroep Almere.

De inrichting van het terrein:

Een coronatest aanvragen kan telefonisch via 0800-1202, of via coronatest.nl. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel