Tweede teststraat Almere waarschijnlijk maandag open, ook nieuwe plannen in Lelystad

FLEVOLAND • Do 17 september 2020 | 13:11 • Donderdag 17 september 2020 | 13:11

De geplande tweede corona-teststraat in Almere gaat waarschijnlijk komende maandag al open. Dat laat GGD Flevoland weten. De nieuwe teststraat naast politiebureau Baljuwstraat krijgt twee testlijnen, goed voor 240 coronatesten per dag. De gezondheidsdienst heeft inmiddels ook plannen voor een grotere teststraat in het centrum van Lelystad.

Van de minister mag de testcapaciteit nog niet teveel toenemen, zegt GGD-woordvoerder Sven van der Burg. De laboratoria kunnen hogere aantallen nog niet aan. Zodra dat verandert, gaat de nieuwe locatie in Almere van twee naar vier testlijnen. De eerste locatie in de brandweerkazerne gaat vanaf dat moment dicht.

Ook de nieuwe teststraat is een drive-through. Mensen mogen in de auto, maar ook op de scooter, fiets of wandelend naar binnen. Voor iedereen geldt dat er vooraf een afspraak gemaakt moet zijn.

Testcapaciteit onder druk
Dat de testcapaciteit van de GGD onder druk staat, speelt al enige weken. Stichting SchOOL in Lelystad en Ante Onderwijsgroep uit Flevoland zijn overgestapt op commerciële coronatesten. Om de GGD te ontlasten heeft ook Zorggroep Almere een eigen teststraat voor de 2500 eigen medewerkers. Ook al krijgen Flevolandse zorgmedewerkers voorrang bij de teststraten van de GGD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel