Afvaldumpingen sterk afgenomen, extra vuilniswagens niet nodig

ALMERE • Di 20 oktober 2020 | 22:52 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 22:52

De inzet van vijf extra vuilniswagens om gedumpt afval in de Almeerse straten op te ruimen, is niet meer nodig. Dat komt omdat de hoeveelheid afval in de openbare ruimte sterk is afgenomen. Dat valt te lezen in een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Vooral in de eerste vier coronamaanden nam het aantal afvaldumpingen in Almere sterk toe. Ook groenafval uit tuinen stapelde zich op rond plekken waar voorheen bladkorven stonden. Die had de gemeente in het voorjaar niet geplaatst.

Omdat veel mensen thuis zaten door de lockdown, hadden ze genoeg tijd om hun schuren en zolders op te ruimen. Sommigen brachten hun rotzooi keurig naar de drie milieustraten in de stad. Anderen dumpten hun troep op straat. Dat leidde tot veel commotie, frustraties en ergernissen in de stad.

Half juni nam het stadbestuur extra maatregelen om het probleem op te lossen. Zo werden twee extra vuilniswagens ingezet om het grofvuil op te halen. Twee andere wagens werden gebruikt om groenafval op te ruimen. Eén vuilniswagen werd ingezet om de problematiek van afvaldumpingen op te lossen. Ook werden de bladkorven teruggeplaatst. De hele operatie kostte 230.000 euro extra. Overigens blijven de bladkorven dit jaar tot medio december staan.

Het stadsbestuur zegt nu de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Als extra maatregelen opnieuw nodig zijn, wordt de gemeenteraad daarover geïnformeerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel