Flevolands duo niet gekozen als voorzitters landbouworganisatie LTO

FLEVOLAND • Wo 21 oktober 2020 | 7:46 • Woensdag 21 oktober 2020 | 7:46

Flevolanders Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar zijn niet gekozen als voorzittersduo van landbouworganisatie LTO. De twee stelden zich kandidaat in augustus en wilden naar eigen zeggen een einde maken aan de verdeeldheid in de landbouw. Ook verkiezing van de voorzitter door leden, en invoering van het referendum waren zaken die hoog op hun agenda stonden.

Haanstra en Vogelaar vinden het jammer dat ze niet gekozen zijn, maar respecteren het besluit van de LTO-bestuurders. Ze hebben ook nog een boodschap voor de nieuwe voorzitter: “Wij wensen hem/haar alle succes toe bij het behartigen van de belangen van boeren en tuinders en hun gezinnen.”

Het tweetal wilde een scherpe koers varen. Volgens Haanstra uit Luttelgeest is de LTO de binding met haar leden kwijtgeraakt en moet die worden hersteld. Samen met Jan Cees Vogelaar uit Lelystad had hij daarvoor een tien-puntenplan opgesteld. Daarin werd onder meer gesproken over meer invloed van boeren en tuinders binnen de organisatie.

Presentatie in november
Op dit moment moet iedereen die voorzitter van de LTO wil worden, nog solliciteren voor die functie. De procedure die nu loopt is op 18 juli van start gegaan met een wervingsadvertentie in verschillende vakbladen en kranten. Een vertrouwenscommissie heeft nu een kandidaat voorgedragen aan de Ledenraad. Wie is voorgedragen als nieuwe voorzitter, is nog niet bekendgemaakt. LTO Nederland hoopt de nieuwe voorzitter 10 november te kunnen presenteren aan de leden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel