GroenLinks: coronabus nodig voor mensen die zelf niet naar teststraat kunnen

FLEVOLAND • Wo 21 oktober 2020 | 14:02 • Woensdag 21 oktober 2020 | 14:02

De provinciale fractie van GroenLinks wil dat er een rijdende testlocatie komt voor inwoners met coronasymptomen. De partij ziet dat mensen buiten de boot vallen, omdat ze geen vervoer hebben om zelf naar een teststraat te komen.

De partij ziet ook dat het aantal besmettingen stijgt en verwacht daarom dat testen nog lang nodig is. Vanwege de drukte is een teststraat in de buurt niet altijd beschikbaar en moet elders worden getest. Voor mensen zonder auto kan dat een probleem zijn. Met klachten mag je namelijk niet met het OV, en er is niet altijd iemand anders beschikbaar om te rijden. Volgens de partij zijn er mensen die hierdoor helemaal niet kunnen testen. Om deze groep toch die mogelijkheid te geven, is een coronabus een uitkomst.

Als mensen niet kunnen testen, dan heeft dit gevolgen voor hun werk. Een ZZP'er kan bijvoorbeeld veel inkomsten verliezen. Ook kan het thuis zitten mentale problemen veroorzaken. Dat wil GroenLinks voorkomen. Iedere Flevolander verdient namelijk een gelijke kans op zorg, zegt Bas de Reus van de Partij. Hij heeft een motie ingediend. Woensdagmiddag wordt daarover in Provinciale Staten gestemd.

GGD Flevoland heeft eerder al laten weten dat in uitzonderlijke gevallen een medewerker van de GGD bij mensen thuis een coronatest kan afnemen. Ook nemen sommige huisartsen testen af bij patiënten thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel