GGD zoekt dringend personeel voor teststraten en contactonderzoek

FLEVOLAND • Di 13 oktober 2020 | 16:08 • Dinsdag 13 oktober 2020 | 16:08

GGD Flevoland is dringend op zoek naar personeel dat kan bijspringen in de teststraten en bij het bron- en contactonderzoek. Daarvoor probeert de GGD nu elke week 10 nieuwe mensen te werven.

Op dit moment zijn er bij verschillende uitzendbureaus vacatures uitgezet. Volgens Sven van der Burg van de GGD wordt met name gezocht naar mensen met een verpleegkundige- of zorgachtergrond. Wel beseft hij dat er de laatste maanden ook door ziekenhuizen in die vijver wordt gevist en dat de spoeling daardoor dun is.

Daarom is er ook een interne oproep aan alle ambtenaren van Flevolandse gemeenten, het waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland verspreid met de vraag wie eventueel tijdelijk kan helpen als bron- en contactonderzoeker. Ambtenaren kunnen voor een periode van 3 maanden onder werktijd bijspringen.

De GGD kan de capaciteit van de drie Flevolandse teststraten de komende tijd langzaam uitbreiden. Zo is de teststraat in Emmeloord nu op alle werkdagen geopend, de woensdag is toegevoegd. Ook gaat er een extra testlijn in Almere open. Die is met name bedoeld voor voetgangers, fietsers en mensen op een scootmobiel. Bovendien kan de nieuwe testlocatie die momenteel in Lelystad wordt opgebouwd in de komende periode verder worden uitgebreid.

Immobiele Flevolanders kunnen eventueel thuis getest worden
Voor personen die niet mobiel zijn en die niet naar een teststraat gebracht kunnen worden, is eventueel thuistesten mogelijk. Volgens Van der Burg wordt dat in uitzonderlijke gevallen door de GGD gedaan. Ook is het mogelijk om je persoonlijke situatie bij de huisarts aan te geven. Ook die neemt in sommige gevallen thuis een test af.

Bron- en contactonderzoek staat onder druk
Het bron- en contactonderzoek staat zowel landelijk als in Flevoland onder druk. Eind september bleek al dat het uitgebreide onderzoek niet meer uitgevoerd kon worden. Mede daardoor wordt er nu binnen de Flevolandse organisatie extra personeel gezocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel