'Beschieting in Poort en handgranaat in Buiten gelinkt aan cokeroof'

ALMERE • Do 22 oktober 2020 | 13:39 • Donderdag 22 oktober 2020 | 13:39

Het beschieten van een voordeur in Almere Poort en de vondst van een handgranaat in Almere Buiten houden volgens De Telegraaf verband met een conflict in de onderwereld. De roof van een grote partij cocaïne uit een bergplaats in de stad zou de aanleiding zijn, zo schrijft de krant.

De politie Midden-Nederland laat desgevraagd aan De Telegraaf weten het scenario van de roof te kennen en mogelijk een verband te zien met en tussen de twee incidenten. Verdere details worden niet gegeven.

Kogelgaten
De beschieting van de woning in de Lancelotstraat in Almere Poort vond plaats in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober. Op de voordeur van het huis zijn tenminste vier kogels afgevuurd.

Later die zondag moesten in de Fijistraat in Almere Buiten ongeveer tien woningen worden ontruimd na de vondst van een handgranaat in één van de voortuinen.

Cameratoezicht
Op beide plekken is inmiddels cameratoezicht neergezet. Volgens burgemeester Franc Weerwind is dat nodig omdat de kans op herhaling van beide incidenten reëel is.

Gestolen cocaïne
Volgens De Telegraaf is er eind vorige maand op een plek in Almere vierhonderd kilo aan cocaïne gestolen. De straatwaarde daarvan wordt geschat op twintig miljoen euro.

De roof heeft volgens de krant "kwaad bloed gezet en meteen tot grote spanningen geleid in Amsterdam en Almere." Verder wordt aangegeven dat binnen de onderwereld en de politie de vrees bestaat dat het conflict tot nog meer geweld zal leiden.

Politiek praat over georganiseerde criminaliteit
De Almeerse VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian is niet geschrokken van het verhaal van De Telegraaf. Hij dringt al jaren aan op een strengere aanpak van de georganiseerde criminaliteit. Donderdagavond wordt op de Politieke Markt gesproken over een 'plan van aanpak' van de VVD.

Zo wil de partij dat de komende twee jaar alle bedrijventerreinen in de stad worden gecontroleerd op criminele activiteiten. Ook moet de gemeente een scholenprogramma opzetten om jongeren weerbaar te maken tegen de verleidingen van het criminele circuit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel