'Sluiting stortingsautomaat hinder voor ondernemers'

URK • Di 27 oktober 2020 | 15:12 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 15:12

Ondernemers op Urk ondervinden hinder door de sluiting van de stortingsautomaat van ABN Amro in het dorp. Dat concludeert de plaatselijke ChristenUnie. De partij wil van burgemeester en wethouders weten of zij samen met de banken en Bedrijvenkring Urk kunnen bekijken of er een oplossing voor het probleem te vinden is.

ABM Amro heeft besloten een deel van de stortingsautomaten te sluiten, omdat automaten van dit type vaak het doelwit van plofkrakers zijn. Ook de automaat op Urk werd om die reden uitgeschakeld.

Door de sluiting van de stortingsautomaat op Urk moeten ondernemers volgens de ChristenUnie nu naar Emmeloord als ze contant geld willen storten. Dit kan bovendien alleen maar overdag tussen 06:00 en 18:30 uur. Voor Urker ondernemers die tot 18:00 uur open zijn, is het lastig om op tijd in Emmeloord te komen. Voor horecaondernemers is het helemaal niet meer mogelijk om na sluitingstijd hun geld te storten.

Volgens de ChristenUnie maakt de nieuwe situatie de ondernemers ook kwetsbaar. Zo is hun geld tijdens de langere rit naar de bank niet verzekerd en moeten ze, sinds de herinrichting van De Deel in Emmeloord een behoorlijk eind lopen richting die bank.

Het geld na sluitingstijd in het bedrijf bewaren, is voor veel ondernemers ook geen optie. Dit omdat bij een eventuele inbraak contant geld maar tot een bepaald bedrag verzekerd is en daarbuiten niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel