Veel aanmeldingen voor deelname aan Sint- en Pietenjacht

LELYSTAD • Di 27 oktober 2020 | 20:03 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 20:03

Ruim 400 Lelystedelingen hebben zich aangemeld voor deelname aan een Sint & Pietenjacht langs de huizen. Dinanda Roozeboom uit Elburg kwam afgelopen zondag op het idee om de berenjacht van eerder dit jaar te vertalen naar een Sint en Piet-speurtocht en startte daarvoor een Facebookpagina. "Binnen één etmaal hadden al echt heel veel mensen gezegd: wij doen mee", zegt Roozeboom.

De berenjacht was een idee dat vanuit Australië was komen overwaaien. Mensen plaatsten allerlei soorten knuffelberen achter het raam, waar kinderen dan samen met hun ouders in een speurtocht langs konden lopen. Lelystedeling Bas Scheijgrond nam dat initiatief over en organiseerde die berenjacht in Lelystad. De Sint & Pietenjacht is daar een vervolg op.

Versieren
Het idee van Roozeboom is om vanaf de landelijke intocht van Sinterklaas op 14 november je voortuin, je raam of je gevel te versieren met allerlei Sinterklaas-gerelateerde versieringen. Mensen die er aan mee willen doen, kunnen zich via Facebook opgeven. Hun adres wordt dan opgenomen in een kaart van deelnemers. Mensen die met hun kinderen een route willen lopen, kunnen met die plattegrond hun eigen route uitstippelen.

Lichtpuntje
Dinanda Roozeboom werkt bij de sociale wijkteams in Lelystad. "Daar maak ik mooie dingen mee, maar ik zie ook dat veel er mensen zijn met een smalle beurs die het moeilijk hebben in deze donkere tijd. Een speurtocht die je gratis kunt lopen, kan dan een lichtpuntje zijn." Roozeboom benaderde Bas Scheijgrond met de vraag of hij met haar wilde meedenken over de opzet en dat wilde hij maar al te graag. "Met het organiseren van de berenjacht hebben we veel geleerd", zegt Scheijgrond. "Het is goed om die ervaring nu in te zetten zodat we alles in goede banen kunnen leiden."

Volgens hem betekent zo'n speurtocht veel meer dan dat mensen langs een raam lopen met daarachter een pop of een plaatje. "Achter dat raam zit een mens. En die heeft moeite gedaan om er iets moois van te maken. En dan lopen er kindjes voorbij. En die zien jouw versiering en die zwaaien dan naar je. Dat geeft mensen een goed gevoel. En daar gaat het om: verbinding in een tijd waar we niet samen kunnen komen."

Mensen die zich willen aanmelden kunnen dat doen via de Facebookpagina van de Sint & Pietenjacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel