Voorwaardelijke werkstraf voor Lelystedeling die plasseksvideo Paay verspreidde

LELYSTAD • Do 29 oktober 2020 | 14:08 • Donderdag 29 oktober 2020 | 14:08

Een 47-jarige man uit Lelystad heeft een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur gekregen voor het verspreiden van een plasseksfilmpje van Patricia Paay. Die straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat de man een werkstraf van 80 uur zou krijgen en een boete van 200 euro.

Een 42-jarige medeverdachte uit Beverwijk werd door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De mannen hebben zich schuldig gemaakt aan belediging en auteursrechtinbreuk. "Door het plaatsen van het expliciete seksfilmpje is Patricia Paay opzettelijk in een ongunstig daglicht gesteld, waardoor zij in haar eer en goede naam is aangetast", oordeelde de rechter. Ze werden vrijgesproken van smaad.

Wel vindt de rechtbank dat de verdachten erg lang hebben moeten wachten op hun berechting voor hun misstappen. Daarom koos de rechtbank voor slechts voorwaardelijke straffen.

In 2017 lekte het beruchte filmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter. De zangeres won de civiele rechtszaak tegen de Lelystedeling, de medeverdachte en GeenStijl. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de twee mannen aan Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel