Burgemeester gaat bevindingen toch delen met raad

NOORDOOSTPOLDER • Do 29 oktober 2020 | 16:40 • Donderdag 29 oktober 2020 | 16:40

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder gaat de gemeenteraad tóch informeren over zijn bevindingen van het afgelopen jaar. Op 16 november zal Westmaas de raadsleden laten weten hoe het zit met de verhoudingen tussen college, gemeenteraad, ambtelijke organisatie, en de positie van de burgemeester.

De burgemeester kreeg opdracht om dit uit te zoeken toen hij vorig jaar werd aangesteld. De commissaris van de Koning achtte het onderzoek nodig na het plotselinge vertrek van de vorige burgemeester, Harald Bouman.

Westmaas maakte de afgelopen maanden meerdere keren duidelijk weinig zin te hebben om over zijn bevindingen verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad. Afgelopen week bevestigde zijn woordvoerder dat nog eens door te zeggen dat Westmaas dat niet expliciet van plan was.

Meerdere oppositiepartijen drongen er bij de burgemeester op aan om de uitkomsten van zijn onderzoek naar de gang van zaken binnen het gemeentehuis met hen te delen. Dit gaat nu gebeuren tijdens een informele bijeenkomst op 16 november. Bij de bijeenkomst mag geen pers aanwezig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel