Tollebekers kunnen meepraten over nieuwe ontmoetingsplek

TOLLEBEEK • Do 29 oktober 2020 | 21:54 • Donderdag 29 oktober 2020 | 21:54

Inwoners van Tollebeek kunnen komend en volgend weekend hun mening geven over het plan voor een nieuwe ontmoetingsplek in hun dorp: de Tollebeker Jachtweide. Die komt op het grasveld voor de twee basisscholen en moet een plek bieden voor sport en ontspanning. Een werkgroep maakte het plan; de Tollebekers kunnen nu zeggen wat ze ervan vinden.

Dorpsbelang Tollebeek nam het initiatief voor de Jachtweide. Dat gebeurde nadat de twee basisscholen in Tollebeek tijdens een dorpsbijeenkomst aangaven iets met het grasveld te willen doen. Het zou een ontmoetingsplek voor jong en oud moeten worden. Een werkgroep kwam vervolgens met een plan voor onder meer een kapschuur, multifunctionele sportkooi, een vlindertuin en een verhalenroute door een bosstrook. Tollebeek wordt ook wel dorp van de jacht genoemd. Veel straatnamen verwijzen ernaar.



Geld en input is nog nodig
Met bijdragen uit het dorp, geld van fondsen, de gemeente Noordoostpolder en een LEADER-subsidie van de provincie moet de Jachtweide er komen. Maar de ontmoetingsplek komt er niet, voordat de Tollebekers hebben kunnen meepraten over de inrichting. Zij kunnen zich komend en volgend weekend bij de toekomstige Jachtweide melden om hun ideeën aan te geven. Ook kunnen zij hun hulp bij de aanleg aanbieden. Dorpsbelang geeft aan dat het plan voor de ontmoetingsplek nog alle kanten op kan, alleen moeten de bomen op het grasveld blijven staan.

Jachtweide is voor dorp én toerist
De Jachtweide moet leiden tot nog meer ontmoetingen dan er nu al plaatsvinden. Dorpsbelang hoopt ook dat toeristen de weg naar Tollebeek vinden. "Wij willen de Jachtweide aan laten sluiten op de fietsknooproute bijvoorbeeld", zegt bestuurslid Marianne Buijsse. "Nu wordt de route van de ANWB om het dorp geleid en dat vinden wij zonde." Als het plan klaar is en het geld binnen, begint eind volgend jaar de aanleg van de ontmoetingsplek. Die moet dan begin 2022 klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel