PVV: 'Verpleegkundige die coronatest deed, moet dit melden'

ALMERE • Vr 30 oktober 2020 | 16:37 • Vrijdag 30 oktober 2020 | 16:37

De PVV Almere vindt dat een zorgmedewerker die een coronatest heeft gedaan, dit moet melden in elke gemeente waar deze medewerker actief is. De partij stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders, nadat Omroep Flevoland ontdekte dat een geteste medewerker in Almere toch een hoogbejaarde vrouw verpleegde.

Een medewerker van de Zorggroep Almere is woensdag langsgegaan bij de 85-jarige vrouw die in Almere Haven woont. De verpleegkundige was ook werkzaam in Lelystad en had zich daar een dag eerder laten testen. De Zorggroep zegt hier niet van op de hoogte te zijn geweest. Uiteindelijk bleek uit de test dat de verpleegkundige besmet was met het coronavirus.

Annette Raijer van de PVV wil van het college van b&w weten met hoeveel mensen deze verpleegkundige in contact is geweest. Ook vraagt ze of het college meer verpleegkundigen in beeld heeft die in afwachting van een testuitslag gewoon doorwerken. "De PVV vindt het een zorgelijke ontwikkeling als verzorgenden die in afwachting zijn van een coronatest of die corona hebben, om welke reden dan ook blijven werken met kwetsbare burgers", zegt Raijer. Ze vindt peroneelstekort of milde klachten geen excuus om toch aan het werk te blijven.

'Kwetsbare mensen moeten beschermd worden'
Raijer vindt dat iedereen die zorg nodig heeft en kwetsbaar is, ervan uit moet kunnen gaan dat ze beschermd worden door de gemeente. Ze hoeven dan niet bang te zijn om via de wijkverpleging besmet te raken met het coronavirus.

De PVV ziet daarom graag dat het college zorgmedewerkers gaat screenen, als deze ook in andere gemeenten actief zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel