Vlaggen op scholen halfstok

ALMERE • Ma 2 november 2020 | 11:10 • Maandag 2 november 2020 | 11:10

Meerdere scholen in de provincie herdenken maandag de Franse docent Samuel Paty. Zo hangt de vlag bij alle acht vestigingen van de Almeerse Scholen Groep (ASG) halfstok en wordt in de lessen aandacht besteed aan de moord. De scholen geven daarmee gehoor aan een oproep van onderwijsministers Slob en Van Engelshoven.

Volgens Dominique de Wilde van de ASG raakt de terreurdaad "het onderwijs in het hart, ook hier in Nederland". Maar ze geeft direct toe dat het voor de meeste leerlingen ver van hun bed is. "Het is twee weken terug en in Frankrijk. Toch vinden wij het belangrijk om deze maatschappelijke problemen op de kaart te zetten. Vergeet niet: het is een collega van ons. Dus voor ons is het helemaal niet ver van ons bed."

Naar aanleiding van de reacties van leerlingen en docenten bekijkt de school nog of er de komende dagen meer aandacht komt voor de terreurdaad. "Dit is namelijk iets dat overal kan gebeuren, dus een signaal afgeven is echt nodig."

De Franse leraar Paty werd twee weken geleden onthoofd door een moslim-extremist. Dit gebeurde nadat hij in een les over vrijheid van meningsuiting een prent had laten zien van de profeet Mohammed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel