Politieke partijen vragen opnieuw om openbaar toilet

EMMELOORD • Ma 2 november 2020 | 20:25 • Maandag 2 november 2020 | 20:25

Het CDA, D66 en de PvdA uit de Noordoostpolder willen een openbaar toilet in het centrum van Emmeloord. Volgens de partijen is zo'n voorziening onmisbaar. "Het mag niet zo zijn dat inwoners afhankelijk zijn van goedwillende winkeliers en horeca", zegt Rien van der Velde van de PvdA.

Emmeloord had tot 2004 een openbaar toilet, maar dat werd gesloten omdat dit jaarlijks bijna 10.000 euro kostte. Toch gaf de PvdA al in 2018 aan dat zij een nieuw toilet wilde, maar dat voorstel werd toen niet door de rest van de raad gesteund. Nu het centrumplan verder is, wil de partij het samen met D66 en het CDA opnieuw proberen.

Volgens de indieners van de motie moet het nieuwe openbare toilet "hufterproof" en onderhoudsvriendelijk zijn, om te voorkomen dat de kosten te ver oplopen. Volgens de partijen zijn er voldoende voorbeelden in Nederland waarbij dat gelukt is.

Eerder deed de Maag Lever Darm Stichting al een oproep voor de aanleg van openbare toiletten in de dorpen in Noordoostpolder, omdat uit onderzoek bleek dat er nu geen publieke wc's zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel