Modeontwerper maakt collectie van restmateriaal

FLEVOLAND • Di 3 november 2020 | 17:08 • Dinsdag 3 november 2020 | 17:08

Modeontwerper Kasper Jongejan uit Almere heeft een collectie van restmateriaal gemaakt onder de naam Deconstructed. Hij werkt hiervoor samen met het duurzame naaiatelier van de Almeerse Mia Stik.

De collectie bestaat uit een klein aantal kledingstukken, zoals hoodies en jurken. Het maken van de stukken is een ontwerppuzzel voor Jongejan. "Normaal begin je van nul. Nu ga je uit van bestaande kledingstukken. Hoe doe je dat?"

Duurzamer
De reden voor deze collectie is het vinden van een duurzamere manier van kleding ontwerpen. De kledingindustrie ligt al een poos onder vuur, omdat deze vervuilend is. "Het oude verdienmodel moet anders. De consument is het alleen niet gewend," aldus Jongejan. "Duurzaamheid heeft nog een stigma."

Samenwerking
Hij zoekt ook samenwerking met andere ontwerpers. "Ook al ben je concurrenten, je kunt van elkaar leren. Uiteindelijk heb je wel hetzelfde doel: een beter milieu."

Half november komt de volgende collectie gemaakt van restmaterialen uit. De collectie wordt verkocht via de website van Jongejan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel