Duurzaamheidsaward voor onkruidbestrijder Berdi

NOORDOOSTPOLDER • Wo 4 november 2020 | 12:04 • Woensdag 4 november 2020 | 12:04

De duurzaamheidsaward 2020 in Noordoostpolder is gewonnen door onkruidbestrijder Berdi uit Nagele. Het bedrijf verwijdert onkruid met alleen heet water.

De duurzaamheidsaward is een initiatief van stichting Pioniers van de Toekomst en wordt toegekend aan innovatieve, duurzame ontwikkelingen. Het publiek mocht bedrijven aandragen, uiteindelijk heeft een jury gekozen uit de top 3.

Onkruid bestrijden met heet water wordt door meer bedrijven toegepast, maar volgens de jury onderscheidt Berdi zich door de manier waarop het water getransporteerd en verhit wordt. "Er rijden machines waar een kuub koud water in gaat, dat vervolgens met dieselbranders op temperatuur wordt gebracht. Wij hebben 17 kuub heet water in de vrachtwagen en nog eens 20 in de aanhanger. De tank is in feite één grote thermoskan waarin het water de hele dag op temperatuur blijft."

Uitreiking
De prijs is uitgereikt door wethouder Anjo Simonse. "Jullie hebben die investering gedaan en dat getuigt van lef", prijst hij de ondernemers bij het uitreiken van de prijs. "De award is jullie van harte gegund. Zet 'm hoog neer, zodat 'ie zichtbaar is. Dat we met elkaar tot een mooie duurzame samenleving komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel