PvdD wil plannen voor sociale huur en betaalbare koop

ALMERE • Do 5 november 2020 | 15:40 • Donderdag 5 november 2020 | 15:40

De Partij voor de Dieren in Almere wil weten hoe het stadsbestuur concreet gaat zorgen voor meer sociale huur- en betaalbare koopwoningen in de stad. Ondanks afspraken in de onlangs gemaakte Woonvisie, ontbreken dit soort woningen volgens de partij in recente nieuwbouwplannen voor Haven, Poort en Buiten.

De Partij voor de Dieren vraagt zich daarnaast af waarom de gemeente niet meer Rijkssubsidies aanvraagt voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen. Tot nu toe gebeurde dat uitsluitend voor de bouw van een nieuwe studentencampus in het centrum. Deze aanvraag is nog in behandeling. De Partij voor de Dieren denkt dat de beschikbare subsidies ook van pas zouden komen bij de eventuele ombouw van leegstaande winkels en kantoren naar woonruimte.

De Partij voor de Dieren stelt dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft om de woningnood onder mensen in een kwetsbare positie te verlichten. Volgens de partij ontbreekt het tot nog toe aan concrete plannen daartoe. De partij vindt dat iedereen recht heeft op een goede woning in een gezonde en groene leefomgeving.

Wethouder Julius Lindenbergh erkende overigens eerder dit jaar in een interview met Omroep Flevoland dat de gemeente de afgelopen tien jaar te weinig heeft gestuurd op het totale woningaanbod in Almere, met als gevolg dat er woningnood is ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel