Rechter: Staatsbosbeheer heeft terecht paspoorten gekregen voor paarden

LELYSTAD • Do 5 november 2020 | 16:22 • Donderdag 5 november 2020 | 16:22

Staatsbosbeheer heeft terecht paspoorten gekregen voor het vervoeren van 32 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) donderdagmiddag besloten. Op het gebied van economisch bestuursrecht is het CBb de hoogste rechter.

Met de paspoorten konden de paarden vanuit de Oostvaardersplassen naar het slachthuis vervoerd worden. De 32 paarden zijn inmiddels afgemaakt. In een vangwei in de Oostvaardersplassen staan nog 120 paarden die het zelfde lot te wachten staat. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights is tegen de slacht van de paarden. Om de slacht tegen te houden stapte de organisatie naar de rechter.

Volgens Animal Rights is Staatsbosbeheer geen eigenaar van wilde grote grazers in het natuurgebied. Alleen een eigenaar kan een paspoort aanvragen. Staatsbosbeheer vindt wel dat het de eigenaar is van de 120 dieren die nu in een vangwei staan, omdat deze paarden zorg en voer krijgen en daarmee de verantwoordelijkheid zijn van de gebiedsbeheerder. De rechter is het eens met Staatsbosbeheer

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel