Politie houdt verdachte aan voor overval pizzeria

LELYSTAD • Vr 6 november 2020 | 14:27 • Vrijdag 6 november 2020 | 14:27

De politie heeft een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die donderdagavond mogelijk een pizzeria in Lelystad heeft overvallen. Dat lukte met de hulp van een oplettende stadsgenoot. Het is nog niet duidelijk of de verdachte betrokken is geweest bij de andere twee overvallen op pizzeria's in Lelystad.

Afgelopen dinsdag rond 21:25 uur kwam een overvaller de New York Pizza aan de Neringweg binnen en dreigde daarbij met een wapen. Donderdag rond 18:00 uur overviel een man opnieuw de pizzeria. Hij eiste daarbij geld en gebruikte een steekwapen om de medewerkers te bedreigen. De pizzeria had niet veel geld in kas. Met een klein bedrag is de overvaller op de fiets gevlucht in de richting van de Poststraat.

Vervolgens is er diezelfde donderdagavond rond 21:00 uur een overval bij de Domino's aan de Weversraat. De dader komt ook hier binnen, dreigt met een mes en vraagt om geld. Ook bij deze overval maakt hij een klein bedrag buit en gaat er te voet vandoor in de richting van de Passage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel