PVV Lelystad: Schrap gemeentelijke belasting

LELYSTAD • Za 7 november 2020 | 13:49 • Zaterdag 7 november 2020 | 13:49

De gemeente Lelystad moet horecaondernemers tegemoetkomen door de gemeentelijke belasting voor 2021 te schrappen, of in elk geval te verlagen. Dat vindt de PVV in de provinciehoofdstad. De partij heeft daarvoor een motie ingediend.

De PVV vindt dat horecazaken niet alleen een belangrijke sociale functie hebben, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de lokale economie. Nu de horeca het lastig heeft door de coronasluiting, vindt de partij het ongepast om de gemeentelijke belastingen te innen alsof er niks aan de hand is.

Fractievoorzitter Ashwin van Stormbroek wil de beroepsgroep tegemoetkomen door de gemeentelijke belastingen voor komend jaar niet of later te innen. Het liefst ziet hij dat de belasting helemaal wordt geschrapt. "Zij zitten door de coronacrisis en -maatregelen nu zo in de hoek waar de klappen vallen, daar kun je met goed fatsoen niet ook nog eens belasting van verlangen."

Het wegvallen van de gemeentelijke belasting zou volgens de PVV kunnen worden gecompenseerd door een bijdrage vanuit het rijks coronafonds. Het voorstel van de partij wordt komende week besproken. Leefbaar Lelystad en de VVD hebben al aangegeven het voorstel te steunen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel