Huizen uitbundig versierd voor Sint- en Pietenjacht

LELYSTAD • Di 10 november 2020 | 6:13 • Dinsdag 10 november 2020 | 6:13

De Sint- en Pietenjacht moet nog beginnen, maar nu al zijn veel huizen in Lelystad van boven tot onder versierd. De jacht naar de goedheiligman en zijn knechten is een vervolg op de berenjacht eerder dit jaar. Kinderen wandelden toen door de straten op zoek naar beren die achter de ramen verstopt waren.

Bij deze jacht hoeven de kinderen niet heel goed te zoeken. In verschillende wijken hangen niet alleen achter de ramen allerlei versieringen, maar ook aan het huis en in de tuin. Officieel gaat de Sint- en Pietenjacht pas zaterdag van start, maar sommige bewoners konden niet wachten om hun huis in Sint-sfeer te brengen.

In de Archipel is ook zo'n huis dat opvalt. Bewoonster Maaike van den Haspel-Fennema: "Ik versier mijn huis elk jaar wel, maar niet zo uitbundig als dit jaar. Nu dacht ik, we mogen wel extra uitpakken, omdat de kinderen het wel een beetje verdienen." Kinderen uit de buurt reageren enthousiast, zo ook in de Geldersehoek. Marion van Es: "Een jongetje fietste langs met zijn vader en ze stopten echt even om goed te kijken. "Echt heel leuk gedaan hoor mevrouw", zei hij. Dan zie je dat het goed aanslaat bij de kinderen."

Lelystedelingen die nog aan de Sint- en Pietenjacht mee willen doen, kunnen zich via Facebook opgeven. Het adres wordt dan opgenomen in een kaart van deelnemers. Mensen die met hun kinderen een route willen lopen, kunnen met die plattegrond hun eigen route uitstippelen. De bedoeling is dat de versieringen na 5 december weer worden weggehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel