Staten: Geen 75.000 euro voor onderzoek verplaatsing Tong van Lucifer

FLEVOLAND • Do 12 november 2020 | 6:05 • Donderdag 12 november 2020 | 6:05

Provinciale Staten willen geen 75.000 euro uittrekken voor een onderzoek naar een mogelijke verplaatsing van het kunstwerk Tong van Lucifer. De Staten vinden dat bedrag te hoog. Ze hebben gedeputeerde Rijsberman opgedragen om een goedkopere quickscan uit te voeren om zo in kaart te brengen waar het beeld in Flevoland neergezet kan worden. De vraag is daarbij of het kunstwerk op een nieuwe plek komt, of teruggaat naar de oude plek.

De Tong van Lucifer stond altijd op de Knardijk, vlak bij de A6. In februari waaide de creatie stuk door de harde wind. Sindsdien staat het kunstwerk in de opslag in afwachting van reparatie.

Nog meer discussie
Maar ook over die reparatie bestaat nog discussie. Het zou 125.000 euro moeten kosten, maar daarvoor geven de Staten nog geen groen licht. Zij willen een betere onderbouwing van het college van Gedeputeerde Staten voordat ze dat geld beschikbaar stellen.

Kritiek op gedeputeerde
Meerdere fracties, waaronder ook collegepartijen, zijn ontevreden over de manier waarop gedeputeerde Rijsberman met de Tong van Lucifer omgaat. Hij zou te weinig informatie verstrekken en te langzaam handelen. Volgens de gedeputeerde is de vertraging vooral te wijten aan de veranderde werkomstandigheden door corona.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel