Medewerkers St Jansdal krijgen eind deze maand zorgbonus

LELYSTAD • Do 12 november 2020 | 11:59 • Donderdag 12 november 2020 | 11:59

Bijna alle medewerkers van het St Jansdal, met een vestiging in Lelystad, krijgen eind deze maand de beloofde zorgbonus uitgekeerd. Dat meldt het ziekenhuis. De bonus bedraagt 1000 euro netto.

Afgelopen juni werd de bonus beloofd aan zorgmedewerkers die vanwege hun werk direct of indirect de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus hebben ondervonden. Hiermee wil de regering haar waardering en dankbaarheid uiten voor al het harde werk dat de mensen in de zorg hebben verricht.

Medewerkers met een jaarinkomen boven de 73.000 euro en medewerkers die in de periode tussen 1 maart en 1 september niet hebben gewerkt, ontvangen geen bonus.

Bestuursvoorzitter Relinde Weil ziet het geld als een erkenning voor de bijzondere inspanning die door alle medewerkers is geleverd tijdens de eerste coronagolf. En het gaat niet alleen om de mensen die aan het bed stonden: "Terwijl de medewerkers van de afdeling inkoop overuren maakten op zoek naar beschermende middelen, zorgden anderen dat de roosters klopten. In mum van tijd bouwden de mannen van huisvesting de OK om naar IC. De collega’s van ICT zorgden razendsnel voor nieuwe programma’s om bijvoorbeeld afspraken voor bloedafname zo in te plannen dat het nooit te druk werd op één plek. [...] En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel