Ondernemers eisen horecaverbod in Theaterkwartier

LELYSTAD • Vr 13 november 2020 | 13:36 • Vrijdag 13 november 2020 | 13:36

Zeven ondernemers aan het Horecapleintje in Lelystad hebben de Raad van State vrijdagmorgen gevraagd om het bestemmingsplan voor het Theaterkwartier te vernietigen.

Er kunnen door het plan duizenden vierkante meters nieuwe horeca bijkomen terwijl Lelystad qua leegstand van winkel- en horecaruimte in de top drie van Nederland staat, zegt advocaat Lamme. De coronacrisis maakt het allemaal nog erger. Dat betekent dat de Raad van State een streep moet zetten door de geplande horeca bij de toekomstige bioscoop van CinemaxX.

Ontwikkelaar Focus wil in maart 2021 van start gaan met de bouw van het kwartier. Gebouwen die daarvoor weg moesten, zijn in augustus gesloopt. Momenteel vindt er een bodemsanering plaats.

Directeur Evers van Focus zegt dat de bestaande horecaondernemers is aangeboden om mee te doen in het Theaterkwartier. "Ze hebben allemaal nee gezegd", zei Evers. Volgens de protesterende horecabedrijven wordt het Theaterkwartier een eiland in een verder verpauperde binnenstad.

De Raad van State doet waarschijnlijk over zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel