Kok wordt exploitant CinemaxX-bioscoop

LELYSTAD • Do 2 juli 2020 | 14:34 • Donderdag 2 juli 2020 | 14:34

De nieuwe bioscoop van Lelystad gaat worden geëxploiteerd door familiebedrijf Kok Experience uit Harderwijk. Het bedrijf heeft daar al de Kok CinemaxX-bioscoop, maar bouwt in Lelystad een pand met zes zalen in het nieuwe Theaterkwartier.

Het college van B en W meldt dit in een brief aan de gemeenteraad. Dat is opvallend, omdat de gemeente de naam van de exploitant tot nu toe angstvallig geheim heeft willen houden. Eerder dit jaar weigerde wethouder Janneke Sparreboom om de naam te noemen zolang niet alle procedures waren afgerond.

3D-scherm
Kok Experience B.V. heeft in Harderwijk een bioscoop met vijf zalen. In Lelystad komt er dus een complex met zes zalen, inclusief drie zalen met een 3D-scherm. De zalen bieden plek aan in totaal 800 stoelen.

De bioscoop is ontworpen door Mecanoo Architects uit Delft. Die is bekend van onder meer het station in Delft, de verbouwing van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Hilton Hotel op Schiphol en tal van opvallende gebouwen in het buitenland. Het ontwerp wordt na de zomer gepresenteerd.

Bouw duurt negen maanden
De start van de bouw staat gepland voor het einde van dit jaar en duurt circa negen maanden. Wel is het nog wachten op het oordeel van de Raad van State, die bezwaren tegen het bestemmingsplan Theaterkwartier heeft behandeld.

De nieuwe bioscoop vervangt de bioscoopvoorziening binnen het Agora Theater. Die zit er sinds 2012 als alternatief voor de Utopolis bioscoop aan de Neringpassage, die in 2009 de deuren sloot.

De gemeente en wethouder Sparreboom hebben de afgelopen jaren steeds gezegd dat de nieuwe bioscoop er zou komen. In mei vorig jaar sloot de gemeente een overeenkomst met projectontwikkelaar Focus Retail Development over het Theaterkwartier. Later is Kok hierbij betrokken.

Op onze Facebookpagina licht kok de keuze voor Lelystad toe door middel van een video.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel