Gemeente: bouw nieuwe bioscoop begint later dit jaar

LELYSTAD • Do 23 januari 2020 | 19:50 • Donderdag 23 januari 2020 | 19:50

De bouw van de nieuwe bioscoop in het centrum van Lelystad begint in het derde kwartaal van dit jaar. Dat laat de gemeente weten. Het bioscoopgebouw krijgt zes zalen en ook een restaurant en grand café.

Verantwoordelijk voor de aanleg is projectontwikkelaar Focus Urban Development uit Eindhoven. De gemeente kondigde in mei van vorig jaar al aan een deal te hebben gesloten met de ontwikkelaar, maar de verdere uitwerking liet nog op zich wachten. Inmiddels zijn ook de contracten met de daadwerkelijke exploitant van de nieuwe bioscoop volgens de gemeente getekend. De naam van die exploitant wordt nog geheimgehouden.

Dakterras
Naast het bioscoopgebouw komen er in het gebied met de naam Theaterkwartier ook ongeveer 180 woningen en appartementen. Rondom het bestaande Agora Theater ontstaat volgens de gemeente 'een plek met pleintjes en straten waar ruimte is voor woningen en gezellige terrasjes en andere voorzieningen'. Het bioscoopgebouw 'sluit hierop aan met een restaurant op de hoek waarmee het gebouw een aantrekkelijk en levendig gezicht krijgt naar de straat. Vanaf het dakterras kijkt de bezoeker uit over de Agorahof'.

'Karaktervolle gevels en entrees'
Architect Mecanoo tekent voor het ontwerp van het gebied. Dit bureau ontwierp in het verleden onder meer het nieuwe station en gemeentehuis van Delft, het Hilton-hotel bij Schiphol en het toegangsgebouw tot de Keukenhof.

Over het ontwerp van de bioscoop in Lelystad zegt Mecanoo het volgende: "Het gebouw wordt vormgegeven als een reeks panden met verschillende karaktervolle gevels en entrees. We spelen een spel met reliëf, ritme, kleur en schaduw om zo een aantrekkelijke ervaring voor de voetganger te creëren."

In 2021 naar de film
De daadwerkelijke bouw gaat starten als het bestemmingsplan is vastgesteld, de grond bouwrijp is gemaakt en de omgevingsvergunning is verleend. Dat zal dus naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar zijn. Ergens in 2021 moet de bioscoop zijn deuren dan openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel