Banenverlies bij Agora Theater door coronacrisis

LELYSTAD • Wo 13 januari 2021 | 19:17 • Woensdag 13 januari 2021 | 19:17

Het Lelystadse theater Agora moet een ingrijpende reorganisatie doorvoeren. Bijna 11 fte moet verdwijnen, in de praktijk betekent dit dat 33 medewerkers hun baan geheel of deels kwijtraken. Het gaat dan om een combinatie van oproepkrachten, tijdelijke krachten en vaste contracten. Volgens de directie zijn gedwongen ontslagen onvermijdelijk.

De coronacrisis is hard aangekomen bij Agora. Sinds de uitbraak van de pandemie zijn bijna alle activiteiten en voorstellingen vrijwel stilgevallen en de daarbij horende inkomsten ook. Daarnaast verdwijnt de bioscoopfunctie per 1 maart. De nieuwe bioscoop is nog niet klaar maar het vertonen van films is vanwege de coronamaatregelen te verliesgevend.

Richard Wijnveldt, directeur van het Agora theater noemt de reorganisatie een pijnlijke, maar tegelijkertijd onontkoombare stap. "Pijnlijk omdat we ons maar al te goed realiseren dat dit besluit grote consequenties heeft voor de collega’s die hun baan verliezen én zwaar is voor de collega’s die blijven."

Er is een sociaal plan gemaakt om de mensen die hun baan verliezen zo goed mogelijk te begeleiden.

In december werd al duidelijk dat het theater afstevende op een verlies van ongeveer 500.000 euro in 2020. Wel heeft het theater nog recht op compensatieregelingen van het Rijk, dat het tekort deels kan opvangen. In 2021 loopt het theater sowieso de inkomsten van de bioscoop mis, dat gaat om een bedrag van 150.000 euro per jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel