Bouw bioscoop Lelystad eindelijk van start

LELYSTAD • Wo 7 juli 2021 | 17:07 • Woensdag 7 juli 2021 | 17:07

Met de onthulling van een aftelklok is in Lelystad woensdagmiddag officieel de bouw van de bioscoop en het Theaterkwartier begonnen. De aftrap op de Agorahof werd verricht door wethouder Adam Elzakalai en ondernemer Johan Kok.

De laatste maanden was het onzeker of en wanneer er een nieuwe bioscoop zou komen. Ondernemer Kok gaf eerder in een raadsvergadering aan dat hij alleen een bioscoop zou bouwen als er ook een gokhal bij zou komen. Die zou noodzakelijk zijn om alles rendabel te krijgen. Raadsleden gaven echter geen toestemming voor die combinatie-deal. Kok zwichtte schijnbaar en gaat nu toch een bioscoop bouwen zonder gokhal. Waarom Kok zijn eis heeft laten vallen, wil hij na herhaaldelijke vragen van Omroep Flevoland niet zeggen.

De aftelklok telt de dagen af tot de nieuwe bioscoop bezoekers kan ontvangen. Dat is begin juli 2022. Verder komt er een Theaterkwartier met 62 appartementen en horeca, ook op de Agorahof. De bouw van de appartementen zal iets langer dan een jaar gaan duren, ze hopen in september 2022 klaar te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel