Sinterklaas komt overal, maar wel digitaal

FLEVOLAND • Vr 13 november 2020 | 16:51 • Vrijdag 13 november 2020 | 16:51

Sinterklaas doet ook dit jaar alle Flevolandse gemeenten aan. Alleen zal er vanwege corona in geen enkele plaats een fysieke aankomst zijn. Wel hebben alle gemeentes een digitaal alternatief bedacht.

De landelijke intocht van de Sint is zaterdag in het fictieve plaatsje Zwalk. Alle Flevolandse gemeente hebben ook een digitaal alternatief voor de aankomst. Urk en Lelystad hebben speciale films gemaakt. Volgende week is het de beurt aan Zeewolde, Noordoostpolder en Dronten. In Almere dook de Sint vrijdag al op.

Daar had ook burgemeester Weerwind niet op gerekend. Toch maakte hij even tijd om Sinterklaas de sleutel van Almere te overhandigen, zodat hij in alle huizen naar binnen kan.

Hij komt
In Lelystad is de intocht vervangen door een speciale film. Ook de kinderen op Urk hoeven zich geen zorgen te maken dat de goedheiligman niet komt. In aflevering drie van het Urker Pepernotenjournaal laat hij weten dat hij zijn boot zeker aanmeert in de haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel