Indoor Mountainbike Centre succesvol; op de fiets door de kas crossen

ALMERE • Ma 16 november 2020 | 16:14 • Maandag 16 november 2020 | 16:14

Het nieuwe Indoor Mountainbike Centre in Almere loopt als een trein. Volgens mede-eigenaar Debbie Ottenhof is de attractie soms zelfs volgeboekt. Dan is het maximale aantal deelnemers bereikt dat volgens de coronaregels op de mountainbikebaan mag.

In een kas in Almere heeft de familie Ottenhof een unieke mountainbikebaan aangelegd. Tobias Ottenhof baalde soms na het mountainbiken van zijn smerige fiets en het zeiknat worden van de regen. "Ik wilde wel eens fietsen op een plek waar het droog en groen is. Ja en ik werk als tuinder zelf in een kas, dan is de link snel gelegd. Genoeg ruimte om een aantrekkelijke mountainbikebaan te maken, en bomen en planten kunnen er groeien."

Het heeft ruim vijf jaar geduurd om het idee van Ottenhof te realiseren. En omdat er nergens in Nederland een dergelijke indoorbaan was ging het niet gemakkelijk. Verzekeraars en banken hadden geen idee hoe ze hier mee om moesten gaan. En voor de gemeente was het lastig omdat een indoor mountainbikebaan niet paste in het bestemmingsplan 'Agrarisch Gebied Buitenvaart'.

Inmiddels is de vergunning er wel en kan er sinds september binnen gefietst worden. "Wij zijn een opstartend bedrijf. Het is wel dubbel, omdat we een maximum aantal mensen kunnen toelaten, vanwege corona, maar we zijn blij dat we open zijn", aldus Debbie Ottenhof, mede-eigenaar van het Indoor Mountainbike Centre. Ze runt de vier kilometer lange mountainbikebaan, samen met haar vader en haar vriend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel