Lelystadse maakt duurzame, 'christelijke' kleding

LELYSTAD • Ma 16 november 2020 | 16:43 • Maandag 16 november 2020 | 16:43

Daniëlle Rebel uit Lelystad zag vier jaar geleden een documentaire over fast fashion en over de ware kosten van de kledingindustrie. Daar schrok ze zo van, dat ze in het onderwerp gedoken is. Inmiddels heeft ze haar eigen kledinglabel opgezet: Fair Rebel, waarmee ze duurzame, 'christelijke' kleding op de markt brengt.

"Ik wil dat het echt eerlijk is," aldus Rebel. "Er zitten veel certificeringen op kleding die niks zeggen."

Een T-shirt voor 12,50 kan niet
Naast fair trade verwerkt Rebel ook haar christelijke geloof in haar label. Er bestaat veel christelijke kleding, waarbij er allerlei teksten op de kleding is gedrukt. "Dat hoeft niet door tekst. Het gaat om de hele keten van productie," legt Rebel uit. "Het moet eerlijk zijn voor iedereen." Rebel doelt daarbij onder meer op de prijs van kleding. Fair fashion is duurder dan fast fashion. "We zijn het normaal gaan vinden dat een T-shirt 12,50 euro kost. We moeten zoeken naar een andere manier van economie."

Jezus was ook een rebel
Mode was altijd al een hobby van Rebel. Ze is een zelfbenoemd shopaholic. Ze wilde graag toffe kleding maken. Haar geloof speelt daarin een rol. "Ik heb geloof, gerechtigheid en een hart voor fashion samengevoegd. Volgens mij was Jezus zelf een rebel, een opstandeling. Hij streed tegen onrecht en had altijd lief. Hoe kunnen we liefhebben?" Dat houdt Rebel bezig.
Haar label is nu twee jaar online en inmiddels heeft ze ook een partnerlabel, waarvoor ze haar christelijke kleding aan kerken, bedrijven en organisaties verkoopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel