Buurtbewoners tegen hoogbouw in eigen wijk

ALMERE • Ma 23 november 2020 | 13:53 • Maandag 23 november 2020 | 13:53

Een groep bewoners in de Almeerse Staatsliedenwijk verzet zich tegen de hoogte van een gepland appartementencomplex in hun buurt. Ze vrezen verschillende vormen van overlast. Daarom zijn ze een petitie gestart, die inmiddels door 125 mensen ondertekend is.

Op de plek waar nu partycentrum The Lake staat, wil projectontwikkelaar Integer Vastgoed BV een appartementencomplex bouwen met 61 koopwoningen. Aan de kant van de Spoordreef is het gebouw negen verdiepingen hoog. Aan de kant van de buurt telt het pand vijf etages.

De schaduw die het gebouw op de buurt of in de achtertuinen zou werpen, is volgens de projectontwikkelaar minimaal, maar de buurtbewoners bestrijden dat. Volgens buurtbewoner Nancy Barends staat de zon vooral in deze periode laag: "Dan geeft het de nodige schaduw op onze wijk."

Parkeeroverlast
Onder het appartementencomplex en op eigen terrein komen ongeveer veertig parkeerplaatsen. Volgens de buurt is dat onvoldoende voor de 61 woningen die er komen. Ook vrezen de bewoners voor hun privacy. Barends namens buurtbewoners: "De balkons zijn gesitueerd aan onze kant. Dus zij kunnen kijken direct in onze tuinen." Als het aan de buurt ligt, zou het appartementencomplex maximaal drie verdiepingen hoog mogen worden.

Windoverlast
Buurtbewoners noemen ook windoverlast. "Doordat het gebouw zo hoog wordt, ontstaan er wervelingen", zegt Barends. Die veroorzaken volgens haar schade in de tuinen.

Barends en haar buren gaan nog door met het inzamelen van de handtekeningen. Die worden na 10 december aan de gemeente overhandigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel