Nieuwe locatie Windesheim blijft gemeenteraad verdelen

ALMERE • Vr 27 november 2020 | 6:18 • Vrijdag 27 november 2020 | 6:18

De Almeerse gemeenteraad blijft verdeeld over de nieuwe locatie voor Hogeschool Windesheim. De gemeente heeft verschillende locaties onderzocht. Als ideale plek komt de locatie van De Voetnoot uit de bus. Maar verschillende politieke partijen twijfelen eraan of dit wel de meest geschikte plek is.

Voor de SP is de sloop van De Voetnoot een stap te ver. De partij Respect Almere is het daarmee eens en ziet ook het nut niet in van slopen. De partij Leefbaar Almere sluit de locatie van De Voetnoot niet uit, wel wil de partij dat de gemeente ook een andere plek in de stad gaat onderzoeken. Er moet volgens de leefbaren niet blind gevaren worden op De Voetnoot.

Andere partijen in de gemeenteraad zijn wel positief over de sloop, zoals D66. Ook het CDA en de VVD zien het plan van het college van burgemeesters en wethouders zitten. Wethouder Maaike Veeningen wil een levendige binnenstad waar het niet enkel om winkelen gaat. Een campus is volgens haar een belangrijke toevoeging. Eerder liet de directeur van Hogeschool Windesheim weten dat de locatie van De Voetnoot de gewenste plek is voor nieuwbouw.

"Lelijk betonnen hok"
De Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere mengt zich nu ook in de discussie. De ondernemers zien ook het liefst dat Windesheim in De Voetnoot gaat zitten. Hierdoor ontstaat er meer reuring in het centrum. Dat zei voorzitter Martin Ort donderdagavond tijdens een raadsvergadering.

Met enige verbazing volgt Ort de discussie over De Voetnoot. De mensen die in het gebouw werken, kunnen volgens de ondernemersvereniging ook prima elders in de stad terecht. Daarnaast wordt het gebouw volgens Ort ten onrechte gezien als architectonisch hoogstandje. "In alle eerlijkheid is De Voetnoot een lelijk betonnen hok."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel