Politiek wil windmolens én bedrijven op Stichtsekant

ALMERE • Vr 27 november 2020 | 6:26 • Vrijdag 27 november 2020 | 6:26

Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad wil zowel windmolens als bedrijven op industrieterrein Stichtsekant, vlakbij de Stichtsebrug. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt.

De Coöperatieve Vereniging Almeerse Wind wil al jarenlang een burgerwindpark ontwikkelen op het bedrijventerrein. In 2018 werd het plan ingediend bij de gemeente voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van vier windmolens. Toen John van Diepen van Almeerse Wind hoorde dat de grond voor het windpark mogelijk wordt verkocht wilde hij met de politiek in gesprek.

Een meerderheid van de raad gaat voor een combinatie van windenergie en bedrijvigheid. Elian van Nunen (Leefbaar Almere): "Elk bedrijf twee windmolens zoals in Oosterhout, dat moet toch ook hier haalbaar zijn." Het CDA en de VVD zien zo'n compromis niet zitten. VVD-raadslid Mark de Kuster: "Als je windmolens plaatst, kan je geen bedrijven bouwen. Het is het één of het ander."

Volgens John van Diepen, voorzitter van Almeerse Wind en initiatiefnemer van het burgerinitiatief voor de vier windmolens, is de combinatie wel mogelijk. "Bedrijven staan de windmolens die op Stichtsekant kunnen komen niet in de weg. Als we daar een windpark bouwen kunnen we de bedrijven daarop laten meeliften."

Een definitief besluit komt pas als het college van burgemeester en wethouders een 'integrale afweging heeft gemaakt' over wat te doen met het industrieterrein. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet er een voorstel liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel