Batavia Stad voorbereid op grote drukte door Black Friday

LELYSTAD • Vr 27 november 2020 | 10:31 • Vrijdag 27 november 2020 | 10:31

In Batavia Stad wordt dit weekend grote drukte verwacht vanwege Black Friday. Toch zal die naar verwachting minder zijn dan voorgaande jaren. Het outlet center heeft namelijk maatregelen genomen om de drukte te spreiden. Zo wordt er in reclame-uitingen dit jaar gesproken over 'Super Week', in plaats van Black Friday. Winkels geven dan meerdere dagen achter elkaar hoge kortingen.

Om de toestroom van klanten op te vangen en te spreiden, ging een aantal winkels in Batavia Stad vrijdagmorgen al om 07:00 uur open.

Bij een tassenwinkel waren kort na opening al meerdere klanten binnen, op andere plekken was het nog rustig. Personeel van de Puma-winkel gebruikte de eerste uren om alles in de winkel goed voor te bereiden en nog wat extra spullen klaar te zetten. Sinds 09:00 uur zijn alle winkels open.

Sommige winkels hebben een hek langs de gevel gezet, zodat klanten op een vaste plek kunnen wachten tot ze de winkel in mogen. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal klanten dat de winkels in mag beperkt.

Het fenomeen Black Friday is enkele jaren geleden overgewaaid uit Amerika. Op de vrijdag na Thanksgiving geven veel winkels daar traditioneel hoge kortingen. Vorig jaar zorgde dat bij Batavia Stad voor lange files en werden er verkeersregelaars ingezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel