'Grote Flevolandse opkomst verwacht bij horeca-protest'

FLEVOLAND • Di 1 december 2020 | 9:06 • Dinsdag 1 december 2020 | 9:06

Flevolandse horeca-ondernemers kunnen zich vanaf dinsdag opgeven voor een protest tegen de coronamaatregelen, op het Malieveld in Den Haag op 7 december. Directeur Frans van Rooij van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) verwacht veel deelnemers.

Het protest is volgens Van Rooij bedoeld om de regering wakker te schudden. "Het gaat echt slecht met de horeca-ondernemers. Ook in Flevoland", zegt Van Rooij. In zijn omgeving hoort hij verhalen over "complete drama's die zich in gezinnen afspelen". Hij verwacht dan ook een grote Flevolandse opkomst.

De directeur maakt zich ernstig zorgen over de uitzichtloze situatie waarin de horecabranche zich nu bevindt. "Eerst werd gezegd dat we eventueel met de feestdagen weer open konden. Met de besmettingscijfers van nu, kunnen we dat waarschijnlijk op onze buik schrijven", vertelt Van Rooij. Volgens hem wordt er zelfs gepraat over een sluiting tot maart. "Dan zijn de problemen echt niet te overzien."

Het protest op 7 december is een initiatief van de Horeca Alliantie. Daarin zitten naast ProFri ook de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG). Het protest wordt op die maandag gehouden, omdat de dinsdag erna weer een persconferentie is over de coronamaatregelen. "Het is belangrijk dat we voor die datum duidelijk van ons laten horen", aldus van Rooij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel