Jeugdcel geëist tegen jongen (16) voor overval en straatroven

LELYSTAD • Wo 2 december 2020 | 1:04 • Woensdag 2 december 2020 | 1:04

Voor het plegen van een overval op een snackbar en een reeks andere misdrijven is tegen een 16-jarige Lelystedeling zes maanden jeugdcel geëist.

De overval op de snackbar in de wijk Jol in Lelystad werd vorig jaar september gepleegd. Een overvaller kwam toen 's avonds binnengelopen met een mes en een vuurwapen en eiste geld. Op dat moment waren er klanten aanwezig. Een medewerker wist hem uiteindelijk de zaak uit te werken, waarna de overvaller er zonder buit vandoor ging.

De Lelystedeling wordt naast de overval ook verdacht van twee mishandelingen in zijn woonplaats. Verder zou hij dit jaar drie gewelddadige straatroven hebben gepleegd. Daarbij werden achtereenvolgens een mobiele telefoon, een sporttas en een fiets buitgemaakt.

De officier van justitie eiste naast de jeugddetentie een werkstraf van 140 uur en een leerstraf van 35 uur tegen de jongen. Ook zou hij begeleid moeten worden door de jeugdreclassering.

Nog andere verdachten
Bij de beroving van de sporttas zouden ook een 16-jarige Lelystedeling en een 15-jarige Almeerder betrokken zijn geweest. Tegen de Lelystedeling werd een voorwaardelijke celstraf van een maand en een taakstraf van 100 uur geëist. De jongen uit Almere hangt een taakstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk boven het hoofd. Beiden zouden begeleiding van de jeugdreclassering moeten krijgen.

De rechtbank doet op 15 december uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel