Nieuwe regels bemoeilijken naaktwandelen en buitenseks

ZEEWOLDE • Wo 2 december 2020 | 15:22 • Woensdag 2 december 2020 | 15:22

Naaktrecreatie binnen de gemeentegrenzen van Zeewolde is toegestaan op het Laakse strand, maar alle andere plekken zijn er niet geschikt voor. Het college van B&W wil dat de gemeenteraad instemt met een dergelijke verklaring, en bespreekt het onderwerp donderdagavond in een commissievergadering.

In het Hulkesteinse bos wordt er volgens de gemeente met name overlast veroorzaakt door mannen die elkaar ontmoeten en 'activiteiten plegen die maatschappelijk totaal onaanvaardbaar zijn'. In het Horsterwold treft beheerder Staatsbosbeheer geregeld naaktwandelaars.

Door expliciet duidelijk te maken waarom alle plekken buiten het Laakse strand om niet geschikt zijn, hoopt de gemeente juridisch sterker te staan in de strijd tegen mensen die voor bijvoorbeeld naaktwandelen een boete krijgen en deze aanvechten. Ook de koerswijziging van Staatsbosbeheer is daarin belangrijk. Een paar jaar geleden werkte de terreinbeheerder nog mee aan blootwandelingen, maar inmiddels is het gebied anders ingericht en komen er meer gezinnen en toeristen. Vanwege ongewenste confrontaties past naaktrecreatie daar niet bij, vindt de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel